Update: gesprek met gemeente over start seizoen

Op 8 mei sprak het dagelijks bestuur van de Federatie met de Burgemeester en de Wethouder van Zandvoort. Belangrijkste agendapunt: mogen we naar het strand, wanneer en onder welke voorwaarden? Bij het gesprek was ook een contactpersoon van de Veiligheids Regio Kennemerland (VRK) aanwezig.

Protocol kamperen in tijden van corona

De Federatie bood tijdens dit gesprek ons ‘kampeerprotocol in tijden van corona’ aan. Dit protocol is geschreven door de 4 voorzitters (Helios, Voorwaarts, KVA en KVS) en beschrijft hoe wij de veiligheid en gezondheid borgen tijdens het kamperen. Het is een vertaling van de RIVM richtlijnen naar de dagelijkse gang van zaken op het strand.

Vanaf 1 juni plaatsen, vanaf 1 juli verblijven?

Ons gezamenlijke uitgangspunt is: kamperen vanaf 1 juli, met (beperkte) sanitaire voorzieningen. Dat wil zeggen: een plek om potti’s te legen en beperkte openstelling van de toiletunit. Verder willen we vanaf 1 juni plaatsen en de omgeving in orde maken, zodat we vanaf 1 juli ook echt klaar zijn voor de start van het seizoen.

De Burgemeester en Wethouder zijn hier (nog) niet mee akkoord gegaan. Zij willen wel vanaf 1 juni plaatsen, maar zonder toegang tot de huisjes. En vervolgens vanaf 1 juli toegang en verblijf. De Federatie heeft laten weten dat de 4 besturen unaniem zijn: plaatsen zonder aanwezigheid is geen optie.

Nieuw voorstel: vanaf 1 juni plaatsen + opbouwen

Wat nu? We schrijven een voorstel om vanaf 1 juni te worden geplaatst, met beperkte aanwezigheid om alles op orde te brengen voor 1 juli. Dat betekent: vanaf 1 juni nog niet kamperen, maar wel vast alles opbouwen (beschoeiing, water, afvoer, loopplanken, etc.). Om dan vanaf 1 juli weer te mogen genieten van ons strandhuisje.

Volgende week is er weer een gesprek, waarin we hopen op 1 lijn te komen met de Burgemeester, Wethouder en de Veiligheidsregio. We houden jullie op de hoogte!

Gesprek met Paap: geen zomeropslag!

Aansluitend heeft de Federatie gesproken met Leen Paap. Hij wil graag uitrijden vanaf 1 juni, maar wacht op toestemming van gemeente en VKR. Hij benadrukte nog eens dat hij geen zomer-opslag plek heeft. Overslaanders moeten zelf iets regelen, bijvoorbeeld bij ABC. Daarbij moeten ze er rekening mee houden dat het huisje bij de start seizoen 2021 goed bereikbaar moet zijn voor het uitrijden.

5 gedachten over “Update: gesprek met gemeente over start seizoen

 • 9 mei 2020 om 10:59
  Permalink

  Geacht bestuur, dank voor de terugkoppeling. Deze uitspraak lag m.i. in de lijn der verwachtingen. Is er ook gesproken over verlenging van het kampeerseizoen?

  • 11 mei 2020 om 16:35
   Permalink

   Beste Huib. Dank je wel voor je reactie. Een goede vraag. In dit gesprek lag de nadruk nog de data en voorwaarden voor uitrijden en verblijf. Het verlengde seizoen staat zeker nog op de agenda voor de vervolggesprekken. We laten het weten zodra daar meer over bekend is. Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Ilja

 • 9 mei 2020 om 20:01
  Permalink

  Geacht bestuur als in principe per 1 juni mag worden geplaatst units, vanaf welke datum mogen dan de demontabele huisjes worden gebracht en opgebouwd?

  • 12 mei 2020 om 18:01
   Permalink

   Beste Loek, als we groen licht hebben van de gemeente, maakt Paap een nieuwe planning voor het uitrijden van de units en volgt meteen ook de planning voor de bouwhuisjes. Als het zover is, laten we dat natuurlijk direct weten. Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Ilja

 • 14 mei 2020 om 14:32
  Permalink

  Geacht bestuur.Indien de huisje wel geplaatst mogen/moeten worden,en dan geen toezicht is,is het dan niet mogelijk om uit ons midden met een 5 tal kv mensen voor de bewaking te zorgen.Dwz. deze mensen blijven dan tot 1 juli overdag en s.nachts aanwezig om de boel in de gaten te houden. Groet j.emmer

Reacties zijn gesloten.