In memoriam

Het valt mij bijzonder zwaar u te moeten mededelen dat afgelopen vrijdag Jan van den Bor is overleden. Ondanks dat wij wisten dat Jan al een tijdje ziek was, word je dan toch door zo’n bericht overvallen.

Even staat de wereld stil en besef je hoeveel Jan voor ons, als K.V.S.-er, heeft betekend.

Ik doe Jan te kort als ik hier zou opsommen wat hij allemaal voor K.V.S. heeft georganiseerd en wat hij allemaal heeft gedaan. Ik heb in ieder geval het genoegen gehad om samen met Jan een aantal keren evenementen te mogen organiseren. Iedereen weet waar zijn talenten lagen en iedereen wist dat als hij iets ging vertellen, dat we dan weer iets konden verwachten. Niemand was veilig. Iedereen kon op een leuke manier op de hak genomen worden. Zo ad-rem als hij, was gewoon niemand.

De laatste jaren ging Jan, door zijn ziekte, hard achteruit. Als hij op het strand was, zat hij vaak achter onder de parasol te genieten van het strandleven. Als ik dan een praatje met hem maakte en we elkaar zaten te dollen, leefde hij weer op.

Doe ik hier voldoende eer mee aan Jan van den Bor? Natuurlijk niet, maar om dat te beschrijven, zou ik niet weten waar te beginnen en waar te eindigen.

Er is een groot K.V.S.-er heen gegaan. Jan, we zullen je missen.

De uitvaart van Jan is in besloten kring op 4 mei gehouden.

Martin Meesterman
Voorzitter K.V.S.