Lang Leve de Vrijwilligers bij onze Kampeervereniging Strandgenoegen…..

vrijwillig-loesjeJaarlijks doen in Nederland ruim vijf miljoen mensen georganiseerd vrijwilligerswerk. Van bardienst bij de voetbalvereniging tot hulp bij de school, de kinderboerderij of het verpleeghuis. Hoe zou het er bij KVS zonder vrijwilligers uitzien?

Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Ze regelen kinderactiviteiten, sport en spel, organisatie van evenementen en feesten, zorgen voor een drankje en hapje aan de bar, besturen de vereniging, ontwerpen en beheren de website, typen de BP/KVS nieuws, beheren de technische aspecten, juridische vraagstukken of zetten de paaltjes uit en zorgen voor een mooi op maat geshoveld strand. We kunnen wel doorgaan met een heel A4’tje van dit soort voorbeelden. Hoe zou het er bij KVS uitzien zonder hen? Als bijvoorbeeld de helft van al die mensen in één keer besluiten ermee te stoppen, loopt de vereniging niet vast, maar verschillende onderdelen ervan komen wel onmiddellijk in de problemen. KVS zou stevig versoberen. Als die inzet verdwijnt, kan ook de vereniging niet voortbestaan. De gezelligheid en saamhorigheid hangt samen met de inzet van al onze vrijwilligers. Het is belangrijk dat we dat gevoel vast kunnen houden en niet allemaal individuen op een stukje strand worden. Individuen die elkaars naam niet eens meer kennen.

Zeker naar het jubileumjaar 2015 toe wil ik nogmaals de nadruk leggen op de importantie van de inzet van al onze leden/vrijwilligers gedurende het seizoen. Ga er niet van uit dat alles wel weer vanzelf in orde zal komen, want vanzelf is niet vanzelfsprekend. Biedt je dus eens spontaan aan voor een handbaltraining of organiseer die speurtocht, pak die bestuursfunctie op of wordt redacteur van de Strandkrant. Iedereen bezit wel een bijzondere kwaliteit om iets moois te doen bij KVS.

Afgelopen seizoen bleek er wederom weer heel veel mogelijk en wat zou het toch fijn zijn als er ieder jaar opnieuw een paar leden nieuwe of bestaande dingen oppakken. Zo houden we de “S” van Strandgenoegen ook nog waardevol.

Met de meeste hoogachting,

Arne van den Bor

2 gedachten over “Lang Leve de Vrijwilligers bij onze Kampeervereniging Strandgenoegen…..

• 9 september 2014 om 20:14

Mooi verwoord, ben trots op je, hoop inderdaad dat de mensen die er vanuit gaan dat zij ieder seizoen kunnen staan en de dingen kunnen doen op het strand beseffen dat het inderdaad niet vanzelfsprekend is. Dat zonder de inzet van deze vrijwilligers zij waarschijnlijk niet eens zouden kunnen staan. Misschien dat er nu een paar gaan denken, wat zou ik kunnen toevoegen, al is het maar iets.

• 9 september 2014 om 21:21

Mooi stukje Arne!! Ja zonder de inzet van al onze vrijwilligers is er geen vereniging meer alleen heb ik het idee dat de meeste mensen dat niet beseffen! Er komt vaak alleen maar commentaar ipv positief geluid, maar als je het beter kan doe het dan!! Alle hulp is welkom!

Reacties zijn gesloten.