Stoere Scheppers

stoerBij de webredactie kwam een bericht binnen van Sharon. Omdat het zo goed past bij het bericht van Arne over vrijwilligers en omdat wij zo blij zijn met input vanuit de vereniging willen wij dit natuurlijk met u delen.

Deze foto’s kwam ik nog tegen op mijn telefoon. Als nieuwkomers hebben we in de eerste plaats genoten maar ook veel geleerd. Zo ook het fenomeen scheppen. De eerste rij heb ik deze zomer regelmatig horen mopperen over de bergen zand na wind en regen en druk in de weer gezien om de huisjes weer spik en span te krijgen. Eens in de zoveel tijd zag ik stoere mannen en vrouwen (in de minderheid maar ze waren er wel) met scheppen over het kamp lopen. Ook mijn eigen man pakte dan zijn schep en liep er achter aan.  Als het scheppen klaar was, keerde iedereen weer bezweet en onder het zand terug naar hun tent. Ik genoot van de optocht langs ons huisje en een keer ben ik stiekem foto’s gaan maken van de hardwerkende scheppers. Misschien volgend seizoen ga ik met mijn fluitje over het kamp niet als de rattenvanger van hamelen maar dan als de zandscheppervanger van Strandgenoegen. Ik ga er vast de hele winter van dromen, heerlijk!

Hartelijke groet,

Sharon Maulany