Update: nieuwe noodverordening + protocol corona

We gaan naar het strand!

De afgelopen dagen hebben de 4 voorzitters het Federatieve protocol afgestemd. Tegelijkertijd is er een noodverordening van kracht geworden voor de Veiligheidsregio Kennemerland. Uit de nieuwe noodverordening maken we op dat we vanaf 1 juni mogen kamperen EN overnachten. Daarbij moeten we ons uiteraard wel houden aan het protocol en de richtlijnen van de RIVM en het Kabinet. De Federatie vraagt komende week na bij de gemeente of dit klopt. Zodra er uitsluitsel is, laten we dit weten.

Het protocol

Lees hier het volledige Federatie protocol voor alle voorwaarden en regels. De naleving van dit protocol is een voorwaarde voor het kamperen dit seizoen. We vragen jullie met klem om het protocol goed te lezen en na te leven. Tijdens het seizoen kun je KVS protocol gebruiken als geheugensteuntje.

De toiletunit, hoe zit het nu?

Tot 1 juli is de toiletunit afgesloten en mogen we alleen gebruik maken van het spoelhok buiten voor het legen van de porta-potti. Om rijen te voorkomen hebben we de tijden om te legen verruimd. Legen mag tussen 7.00 en 10.00 en tussen 20.00 en 23.00 uur.

Vanaf 1 juli is de toiletunit beperkt open. Iedereen maakt zoveel mogelijk gebruik van de porta-potti. De verruimde openingstijden voor het spoelhok blijven. Er mag maximaal 1 persoon (of 2 bij begeleiding van kinderen) in het heren- of damestoilet. Bezet = wachten. Begeleiding van kinderen mag alleen door iemand uit het gezin. De douches blijven afgesloten.

Pro-rato verrekening en verlengd seizoen

Nu er duidelijkheid is over de start van het kampeerseizoen, gaat de Federatie in gesprek met de gemeente over de financiële gevolgen van een verkort seizoen. Ook een mogelijke verlenging van het kampeerseizoen 2020 staat op de gespreksagenda. Als er nieuws is, melden we dat zo snel mogelijk.

Nog 1 keer: de definitieve kampindeling

Wie staat waar? Hier nog een keer de definitieve kampindeling van seizoen 2020, zoals u hem gewend bent, met de boven- en onderrij naast elkaar. De uitrijdata vind je op de website van Paap. Let op: er staat dinsdag 11 juni, dit moet zijn donderdag 11 juni.

Op 8 juni gaat de Uitzet Commissie de boven- en benedenrij in 1 keer uitzetten. Heel veel succes en alvast bedankt! En natuurlijk ook onze dank voor de piketpalen-commissie voor hun voorbereidend werk.

Vragen?

We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte. Zijn er toch nog vragen? Mail naar secretaris@kvstrandgenoegen.nl.

Tot op het strand!

3 gedachten over “Update: nieuwe noodverordening + protocol corona

 • 31 mei 2020 om 18:11
  Permalink

  Hallo allemaal,
  Prettig dat de overnachtingen eerder in kunnen gaan.
  Is het wellicht iets om dit seizoen de windschotten des nachts te laten staan
  om zo meer erfscheiding te verkrijgen.
  Een klein beetje KVA.
  N.v.d.Heide (nan dus).
  Groetjes.

  • 2 juni 2020 om 21:26
   Permalink

   Beste Nan, bedankt voor je suggestie. Het laten staan van windschotten ‘s nachts is niet toegestaan volgens ons Huishoudelijk Reglement. Maar natuurlijk kun je overdag je windschot(ten) uit zetten als je meer erfscheiding nu prettig vind. Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Ilja

 • 4 juni 2020 om 06:41
  Permalink

  Door de WC’s en douches niet te gebruiken loop je wel een kans dat er legionella in de toilet unit komt.
  Elke dag bij warm weer doorspoelen of iets dergelijks?
  Groet, Ko.

Reacties zijn gesloten.