UPDATE PROJECT ONDERHOUD KLUPHUIS

25 augustus 2020 – Zoals jullie allemaal misschien weten staat ons KVS Kluphuis momenteel bij de fa. Brouwer te Nijkerk voor het nodige geplande onderhoud. Vandaag hebben we samen met de Kluphuis-commissie en bestuurslid daar een bezoek gebracht om de vorderingen te volgen en eventuele vraagstukken te bespreken.

Het was fijn om te zien dat het Kluphuis in een professionele fabriek staat waar de juiste aandacht gegeven kan worden. Het zeeklimaat heeft namelijk best zijn tol geëist na zoveel jaren aan de Noorzeekust.

Van alle 4 units (die tezamen het Kluphuis vormen) is de dakbedekking inmiddels vervangen en bij 1 unit is deze ook al helemaal afgewerkt. Onder de oude dakbedekking kwam toch wel wat waterschade aan het licht. Het is daarom een juist besluit geweest om de bedekking ook gelijk met deze onderhoudsbeurt te laten vernieuwen. We waren er net op tijd bij.

Ook worden de hoeken van de units op de meeste zijden ingezaagd en ingelijmd met hardhouten delen. Hier waren ook wel wat rotte stukken te bespeuren. Ook is er een stuk voorwand naast de voordeur in zijn geheel vervangen, tezamen met het vloerdeel wat ervoor zit. In zijn geheel wordt dit nog in de lak gezet.

Verder moet er nog veel werk gebeuren: zo moet het dak verder worden afgewerkt, de wand naast de achterdeur worden vervangen en zullen er nieuwe hoeklijnen aan de onderzijden van de units worden geplaatst. Ook de koppeling en afdichting tussen de units zal op een nieuwe manier gaan gebeuren zonder te hoeven schroeven.

We zijn ook in staat geweest om sommige materialen te hergebruiken, zoals bv. de groene trespa boeidelen die na demontage opnieuw geplaatst kunnen worden. Dit leverde weer een positief resultaat op het totale kosten plaatje.

Al met al een grote klus in uitvoering. Later meer details! Hieronder volgen nog even wat foto’s voor een kleine impressie.

Dank ook alvast namens het Bestuur aan de Kluphuis-commissie voor hun inzet op dit project!

Groet,
Arne van den Bor

 

Eén gedachte over “UPDATE PROJECT ONDERHOUD KLUPHUIS

  • 25 augustus 2020 om 18:38
    Permalink

    Heel fijn dat het goed gaat komen.

Reacties zijn gesloten.