Update van het bestuur – 19 mei 2020

Update van de voorzitter

Graag bedank ik via deze update het gehele Bestuur voor de voortdurend hoge inzet. Ik ben supertrots. Ik zie dat het Bestuur goede en grote slagen maakt om ons allemaal zo snel & veilig mogelijk naar het strand te krijgen, samen met KVS-ers in verschillende commissies. Ook ben ik namens het gehele Bestuur ontzettend blij met de woorden van dank door veel KVS-ers en de ondersteunende feedback via de vragenlijst. Een mooi hart onder de riem!

De Coronatijd blijft bizar. Ik wens de verlaat-overslaanders en iedereen trouwens veel sterkte en gezondheid toe in deze tijd. Daarbij wens ik de nieuwe staande-donateurs van harte welkom!

In deze update wil ik ook graag laten weten dat een lans echt positief gebroken lijkt te zijn binnen de Federatie. Dit gebeurde na onze officiële ingebrekestelling richting federatief voorzitter, secretaris en penningmeester. Wij hebben voor 26 mei a.s. inzicht in de federatieve financiële administratie over 2018 gevorderd. Wij ontvingen terugkoppeling dat er hard gewerkt wordt om de federatieve financiën van 2017, 2018, 2019 en de begroting over 2020 boven tafel te krijgen.

Ook positief: de afgelopen twee weken hebben de vier voorzitters vaak en rechtstreeks (via Skype) contact met elkaar gehad. Er is een concept Corona-protocol opgesteld door de vier voorzitters. Ook is er gewerkt aan afstemming m.b.t. een goede basis en vernieuwde samenwerking. Over het protocol volgt meer informatie als er toestemming is van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Update enquête

Het Bestuur wilde graag de mening van de leden over de voorkeuren voor kamperen in coronatijd en de bestuursmaatregelen KVS en corona. Daarom vroegen we jullie mening via een enquête. Daar is goed op gereageerd. De vragenlijst is verstuurd naar 155 leden en we ontvingen 133 antwoorden. Een respons van ruim 85%! Bedankt voor jullie reacties. Het heeft het Bestuur goed geholpen in de gesprekken met de Federatie en gemeente.

De uitslagen samengevat:

 • Jullie willen het liefst zo snel mogelijk naar het strand, dat is natuurlijk geen verrassing.
 • Over de toiletvoorzieningen zijn jullie verdeeld. De meeste respondenten vinden alle genoemde opties prima. Ook de optie ‘beperkte openstelling’ heeft veel voorstanders.
 • Een meerderheid van de leden wil een verlengd seizoen.
 • De bestuursmaatregelen hebben de steun van de meerderheid van de respondenten.

Hieronder zien jullie alle antwoorden in grafieken. Klik op een afbeelding voor een grote weergave.

Geen Kluphuis en een aangepaste kampindeling

De Federatie is nog volop in gesprek met de gemeente. We hopen dat we snel duidelijkheid hebben over de start van het kampeerseizoen en de voorwaarden waaronder we mogen kamperen. De inzet blijft: vanaf 1 juni uitrijden en beperkte aanwezigheid om alles in orde te maken voor 1 juli. Of dat lukt blijft nog een vraag. Vanaf dan gebruik van de huisjes, inclusief overnachten. Ook de pro-rato verrekening van kampeerkosten en het verlengde seizoen staan nog op de gespreksagenda. We informeren jullie zodra we meer duidelijkheid hebben, via de website, Facebook en per mail (in die volgorde). Houd de website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws!

Wat we wel al weten, is dat we geen evenementen mogen organiseren. Omdat ons Kluphuis onderhoud nodig heeft, hebben we besloten het Kluphuis dit jaar niet te plaatsen. Uiteraard in overleg met de Kluphuis- en de Barcommissie. We zijn nog aan het bekijken waar we het onderhoud aan het Kluphuis kunnen (laten) uitvoeren.

Ook zijn er een aantal leden die gebruik hebben gemaakt van de verlaat-overslaan regeling. Dankzij een enorme inspanning van de ledenadministratie zijn alle ‘gaten’ opgevuld met donateurs. Deze donateurs worden geen aspirant-lid. De nieuwe kampindeling kunt u hier downloaden.

KAMPINDELING 2020 - definitief (update mei 2020) (188.3 KiB, 510 downloads)

Welkom nieuwe kampeerders!

We hebben dit korte seizoen weer nieuwe gezichten bij KVS. Om ervoor te zorgen dat zij een goede start hebben bij KVS, werkt het Bestuur aan een ‘welkom bij KVS-programma’ voor deze kampeerders. Denk aan: een officieel welkom, een goede uitleg van de typische KVS-strandtermen en bijbehorende vereisten. (Keerklep, beschoeiing, strooien: je hebt er eigenlijk een KVS woordenboek bij nodig.) Nieuwe kampeerders worden gekoppeld aan een KVS-buddy, iemand met kampeerervaring, bij wie ze terecht kunnen voor al hun vragen. Zijn er leden die buddy willen zijn? We horen het graag via secretaris@kvstrandgenoegen.nl.

Tot slot: nieuwe voorlopige seizoensagenda

Er is een nieuwe voorlopige seizoensagenda. Uiteraard onder voorbehoud. Het blijft nog even wachten op bevestiging van gemeente en veiligheidsregie over de datum van uitrijden en verblijf. Op deze voorlopige agenda alle belangrijke data voor dit seizoen. Deze kunt u hier downloaden. Let op: dit zijn dus geen vaststaande data!

En nu maar duimen dat we op 1 juli onze huisjes in gebruik kunnen nemen!

 

 

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Update van het bestuur – 19 mei 2020

 • 19 mei 2020 om 12:49
  Permalink

  Ik ga ervan uit dat dit onderstaande tekst een tikfout is. In jullie beschrijving wordt gesproken over plaatsing vanaf 1 juni. Hier staat vanaf eind juni.

  Eind juni 2020 Paap rijdt eerste strandunits op het strand

  Start inleveren:
  – piketpaaltjes in bak bij toiletunit
  – veiligheidsformulieren Piketpalen-cie
  Kampcontrole-cie
  Eind juni 2020 Dag na Paap: start vervoer bouwhuisjes

  • 19 mei 2020 om 18:29
   Permalink

   Beste Ruud, Bedankt voor je reactie. Het is geen typefout. We zetten nog steeds in op uitrijden vanaf 1 juni. Maar of dat lukt is onzeker, het is in handen van de gemeente en de veiligheidsregio. Dus hebben we in de agenda een wat ruimere marge genomen. Om misverstanden te voorkomen hebben we de data in de voorlopige seizoensagenda nu aangepast. Het blijft gissen, we hopen dat we snel zekerheid hebben. Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Ilja

 • 19 mei 2020 om 13:25
  Permalink

  Is het mogelijk dat de op-afgang aansluitend op de afritten breder worden gemaakt zodat er twee vlonders met enige afstand naast elkaar gelegd kunnen worden. Dit om de afstand tussen mensen te waarborgen waardoor er zonder problemen naar het toiletgebouw en naar boven cq beneden kan worden gelopen.

  • 24 mei 2020 om 10:31
   Permalink

   Beste Ad, dank je wel voor je suggestie. We nemen dit mee in de eerstvolgende bespreking en komen er op terug. Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Ilja

 • 26 mei 2020 om 15:59
  Permalink

  Goedemiddag, kan iemand al wat vertellen of we mogen staan dit jaar?
  Het is bijna 1 juni

 • 26 mei 2020 om 16:53
  Permalink

  Goedeavond,
  Is er iets bekend of we kunnen staan op het strand, het is bijna 1 juni

  • 27 mei 2020 om 09:46
   Permalink

   Beste Lisette, we wachten nog op een ontheffing om te mogen kamperen van de gemeente en de veiligheidsregio. Als er nieuws is, delen we dat uiteraard met jullie. Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Ilja

Reacties zijn gesloten.