Van de Voorzitter

Man-in-Suit-at-BeachBegin april, de dagen worden langer. Het begint weer te kriebelen..  De jaarvergadering is geweest. Het kampeerseizoen kan weer beginnen. Paap is gebeld, het huisje geschilderd en daar waar nodig gerepareerd (ik heb nog een bouwhuisje!). De bouten gecontroleerd en de schroeven staan klaar. Gereedschap gecontroleerd. De jaarlijkse traditie, waarbij je toch enigszins zenuwachtig jezelf afvraagt of je niets vergeten bent.

Dit jaar toch weer anders dan andere jaren, want ik heb me beschikbaar gesteld als voorzitter en dat wil ik heel graag gewoon goed doen. Op de jaarvergadering heb ik al gezegd dat Ruud de laatste jaren wel in naam vice-voorzitter was, maar eigenlijk als voorzitter fungeerde.  Dat deed hij daarbij nog eens heel goed ook gesteund door een prima functionerend bestuur. Ik kom dan ook in een gespreid bedje. Niet dat er dan niets meer te doen valt, want dat is natuurlijk nooit het geval.

Wij hebben een vereniging die grotendeels bestaat uit mensen die elkaar al heel lang (soms hun hele leven) kennen en daarbij verjongt KVS nog eens langzaam maar zeker. Dit is niet anders dan dat wij dit in het gewone leven gewend zijn, met hoogtepunten en de daarbij behorende dieptepunten. De manier waarop wij met zijn allen kamperen op het strand bij KVS is vrij uniek. Dat wij lief en leed met elkaar delen en dan op nog niet eens een meter van elkaar af staan en dat vaak jarenlang naast dezelfde buren, in een kamp waar mensen nog iets voor elkaar over hebben, daar ben ik behoorlijk trots op. Buitenstaanders begrijpen dat niet goed en vragen veelal wat ik dan verder in de zomer nog ga doen. Dat ik verder niet zo veel meer nodig heb in de zomer begrijpen mensen pas als ze het hebben mee gemaakt.

Dit jaar hebben we weer een jubileumjaar met een feestweek waar al ontzettend veel werk is voor verricht door een groep enthousiaste KVS-mensen met een heel groot groen-wit hart.

Dit jaar gaat er een aantal zaken veranderen. Ik zelf ben daar een voorbeeld van. Deze ‘van de Voorzitter’ is er een die u gewend bent en ik u zeker in het begin van ons kampeerseizoen dan ook niet wil onthouden. Ik heb echter een drukke baan en zal zeker niet in de gelegenheid zijn om dit bijvoorbeeld iedere boulevard-pers te kunnen doen.

Er zijn nieuwe mensen opgestaan om deze boulevard-pers gestalte te geven en dat is goed.

De timing van de kampindeling en het opgeven voor een plek in het volgende kampeerseizoen wordt verschoven naar de zomer.  Dit alles i.v.m. de logistieke toestanden die steeds grotere vormen krijgen door het toenemende aantal units.

Zo zijn er vast nog een aantal zaken die ik nu vergeten ben. Duidelijk mag zijn dat er weer mensen ieder jaar (ook in de winter!) heel erg hard bezig zijn geweest om er voor  te zorgen dat wij van de zomer er weer een prachtig kampeerseizoen van kunnen maken. Daar hebben wij dan ook nog behoorlijk wat hulp voor nodig om dat verder te kunnen verwezenlijken. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat dit weer gaat lukken.

Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.

Martin Meesterman